top of page

FITGYM

"Rust roest" zegt een oud spreekwoord. Maar er zit veel waarheid in! Blijven bewegen is dus - op elke leeftijd - belangrijk. Een les fitgym bestaat uit een opwarming, gevolgd door lenigheids-, evenwichts- en spierversterkende oefeningen. Er wordt aandacht besteed aan alle spieren en gewrichten, van de nek tot vingers en enkels. Ideaal om de soepelheid van je lichaam te onderhouden!

Deelnemers hebben geen specifieke conditie nodig, iedereen werkt mee naar eigen kunnen. De oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden of leeftijd van de groep,. Een uurtje fitgym geeft zowel fysiek als mentaal een boost!
Lesduur: 45 min      Aantal lessen op jaarbasis: 40

ZITFITGYM

Het bewegen kan steeds moeilijker worden als u ouder wordt. De knieën, de heupen en schouders, het gaat allemaal niet meer zoals u zou willen. Eventuele lichamelijke klachten leiden ertoe dat u minder actief bent dan voorheen. Door in beweging te blijven kunt u langer voor uzelf zorgen en u voelt zich veel fitter. Wij willen je daar graag bij helpen!
Lesduur: 45 min      Aantal lessen op jaarbasis: 40

SPORTLESSEN

ZUMBA® FITNESS

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba® kent geen moeilijke choregrafie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. 

Lesduur: 50 min​      Aantal lessen op jaarbasis: 40

PILOXING

Het is een mix van Pilates voor de flexibiliteit en spierbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en tot slot zit er ook nog een beetje dans in voor het plezier. Piloxing is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.
Lesduur: 50 min       Aantal lessen op jaarbasis: 40

CIRCUIT TRAINING

Tijdens een circuittraining doorloop je doorgaans een fullbodyschema, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.
Lesduur: 50 min    Aantal lessen op jaarbasis: 40

ZUMBA GOLD 

Dezelfde workout als Zumba® Fitness maar voor actieve ouderen. Zumba® Gold is een programma dat speciaal ontwikkeld is om de beginselen van het internationale dans- en fitnessprogramma Zumba® onder de knie te krijgen. Zumba® Gold creëert dezelfde partysfeer die Zumba® juist zo leuk, anders én makkelijk te volgen maakt.
Lesduur: 50 min      Aantal lessen op jaarbasis: 40

SURPISE WORKOUT

De naam zegt het al! Surprise, laat je verrassen door de instructeur. Alle disciplines komen tijdens deze training aan bod en wisselen regelmatig. De ene keer meer accent op heupen billen en andere keer meer op conditie of spierkracht. Uiteraard wordt er ook gewerkt met verschillende kleine materialen.
Lesduur: 30 min   Aantal lessen op jaarbasis: 40

BOOTCAMP

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou? Maar wil je fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is Bootcamp echt iets voor jou! 
Lesduur: 60 min   Aantal lessen op jaarbasis: 40

KETTLEBELL

Vet verbranden, conditie opbouwen en spierkracht vergroten in één training!
Kettlebell training is dé trainingsmethode om snel in shape te komen. Deze training is een leuke, explosieve en intensieve training voor mannen en vrouwen. Je boekt snel resultaat op het gebied van afslanken, vetverbranding, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa.
Lesduur: 30 min     Aantal lessen op jaarbasis: 40

BBB

BBB staat voor Buik, Billen, Benen en ook de rest van het lichaam komt aan de beurt. De les is low-impact (dus geen “gespring”). Een BBB-les begint met een warming up, waarna er spierversterkende oefeningen worden gedaan voor boven- en onderlichaam. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld gewichtjes en/of dynabands. Als afsluiting van de les worden er buikspieroefeningen en een cooldown gedaan. Deze les is geschikt voor jong en oud!
Lesduur: 30 min

STEP AEROBICS

Step Aerobics is voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen! Het is een conditie/vetverbranding-training waarbij wordt gewerkt met een opstapje (step) om nog meer calorieën te verbranden en de been/bilspieren nog harder aan te pakken. Step Aerobics is uitstekend voor beginners en de choreografie is goed te volgen.
Lesduur: 50 min      Aantal lessen op jaarbasis: 40

bottom of page